Advies en expertise

Heeft u een probleem met uw huidig ventilatiesysteem? Doe dan beroep op onze kennis en ervaring om het probleem aan te pakken.

 

Meer informatie

 

Ventilatiesystemen voor medische faciliteiten en operatiekwartieren

verwarmen en ventileren in operatiekwartieren en medische faciliteitenVerwarming en ventilatiesystemen voor hospitalen en medische faciliteiten moeten aan speciale eisen voldoen omdat er steeds een latent gevaar is op besmetting van patiënten. Een degelijk ventilatiesysteem speelt een belangrijke rol om een schone, veilige en comfortabele luchtkwaliteit te handhaven.

Klimaatbeheersing voor veilige operatiekwartieren

Speciaal voor operatiekwartieren beschikken wij over ventilatiesystemen welke constant de luchtkwaliteit bewaken en tevens instaan voor verwarming en koeling, met warmterecuperatie.

Deze oplossing zorgt voor een maximale veiligheid voor de gezondheid van de patiënten. De ingebouwde filtersystemen zijn in staat om ook de vochtigheid te regelen zonder dat de toegevoerde lucht scheikundige of biologische verontreiniging bevat.

Het ventilatiesysteem en de bijbehorende luchtbehandelingskast met warmterecuperatie, zorgt voor lagere operationele kosten zonder afbreuk te doen aan de warmteregeling, de luchtkwaliteit en de regeling van de vochtigheid.

De speciaal gecoate luchttoevoerleidingen en toevoerroosters zorgen voor een ultraschone ventilatie en beschermen de patient tegen ongewenste verspreiding van bacterieën.

Het ventilatiesysteem is heel eenvoudig te bedienen en kan op elk moment worden ingesteld naargelang de behoeften in deze veeleisende omgeving.

Voordelen

  • Beheersing van contaminatiezones, zodat de hoogste graad van bescherming voor de patient geboden wordt
  • Efficiënte afvoer van anasthesiegassen.
  • Gemakkelijk in onderhoud en gemakkelijk schoon te maken met mogelijk tot ontsmetting en aanpassingen tussen de operaties door.
  • Comfortabele werkomstandigheden voor chirugisch personeel.
  • Real time overdrukmonitoring voor een efficiënte bescherming tegen besmetting.
  • Geoptimaliseerd voor het besparen van energie.

Efficiënte filtering speelt een sleutelrol in de luchtkwaliteit van ziekenhuizen

Een goede ventilatie in combinatie met efficiënte filtratie spelen een belangrijke rol in het tegengaan van infecties door het minimaliseren van bacteriën en virussen in de lucht. Nog meer dan in kantoorgebouwen is het vermijden van verspreiding van bacteriën en virussen in ziekenhuizen heel belangrijk om het welzijn van patiënten te waarborgen.  

Veranderingen in de buitenlucht hebben de grootste impact op de geuropbouw binnen het ziekenhuis (verdunningsventilatie). Deze effecten hebben een grote impact op het welzijn van de patiënt en op de perceptie van een gezonde omgeving. Een gezonde luchtkwaliteit in een ziekenhuis bereik je niet met filtratie alleen.

Ook de juiste vochtigheidsregeling bij zowel koeling als verwarming zijn van primair belang om herinfectie minimaliseren en het comfort voor de patiënt te waarborgen. Het drooghouden van nafilters is essentieel om mogelijke concentraties van bacteriën vermijden.

luchtkwaliteit ziekenhuizen


Wenst u meer informatie?

 

Wanneer u meer wil weten over onze ventilatieoplossingen, contacteer ons dan gerust.

Wij helpen u graag verder met advies en informatie over onze producten.

 

Bent u installateur? Dan kan u op ons rekenen voor het aanreiken van de juiste ventilatieoplossing voor heel uiteenlopende projecten. Wij staan u met raad en daad bij om uw ventilatieproject tot in de perfectie te ontwerpen en uit te voeren.

 

Vraag meer informatie of een gratis offerte