Advies en expertise

Heeft u een probleem met uw huidig ventilatiesysteem? Doe dan beroep op onze kennis en ervaring om het probleem aan te pakken.

 

Meer informatie

 

Ventilatie en luchtkwaliteit

ventilatie luchtkwaliteitEen goed luchtkwaliteit in gebouwen zoals kantoren, vergaderzalen, scholen, shopping centra, productiefaciliteiten en ziekenhuizen hangt van vele factoren af. Elke van deze gebouwen heeft zijn specifieke eigenschappen en problemen waar rekening moet mee gehouden worden bij het plaatsen van een ventilatiesysteem.

De debietregeling bijvoorbeeld, is afhankelijk van het gebruik van het lokaal of het gebouw. We maken onderscheid tussen een constant (CAV) of een variabel (VAV) volume. Voor beide systemen beschikken we over de nodige ventilatiesystemen met invertoren en drukregelingsystemen.

Om te vermijden dat bacteriën zich kunnen verspreiden via het ventilatiesysteem, is een efficiënte filtering van de aangevoerde lucht een heel belangrijk element. Onze filtersystemen zijn van zeer hoge kwaliteit, zodat ze ook in ziekenhuizen worden toegepast. Ook vuilafstotende luchtkleppen spelen daar een zeer belangrijke rol in. Deze vermijden immers dat vuil zich aan de luchtkleppen kan hechten en ze zijn heel gemakkelijk schoon te maken en te ontsmetten.

Door het het aanpassen van de mate van ventilatie, afhankelijk van de belasting en de mate van verontreiniging van het lokaal, zorgen we er ook voor dat het CO2-gehalte zorgvuldig bewaakt wordt. Dit is immers heel belangrijk voor het algemeen welzijn en het concentratievermogen van de aanwezige personen. In de praktijk kan dit worden bereikt door aanvulling van de kamerthermostaat met sensoren voor aanwezigheid en het niveau van de kooldioxide en vluchtige organische stoffen.

Onze ventilatiesystemen zijn geschikt voor alle toepassingen in grote gebouwen. Wij beschikken over zeer geavanceerde luchtbehandelingskasten, koelbalken, luchtkleppen, brandkleppen, rookkleppen, gespecialiseerde ventilatoren, leidingen, controllers en sensoren om alle projecten in alle omstandigheden van een efficiënt doch energievriendelijk ventilatiesysteem te voorzien.

Ook voor residentiële ventilatie (ventilatiesysteem D) beschikken we over meerdere configuraties welke geschikt zijn voor de doorsnee gezinswoning, grotere luxewoningen en appartementsgebouwen.

In bestaande gebouwen, waar het moeilijk is om extra luchtleidingen aan te leggen, zorgen wij voor een oplossing met decentrale ventilatiesystemen.


Wenst u meer informatie?

 

Wanneer u meer wil weten over onze ventilatieoplossingen, contacteer ons dan gerust.

Wij helpen u graag verder met advies en informatie over onze producten.

 

Bent u installateur? Dan kan u op ons rekenen voor het aanreiken van de juiste ventilatieoplossing voor heel uiteenlopende projecten. Wij staan u met raad en daad bij om uw ventilatieproject tot in de perfectie te ontwerpen en uit te voeren.

 

Vraag meer informatie of een gratis offerte