Advies en expertise

Heeft u een probleem met uw huidig ventilatiesysteem? Doe dan beroep op onze kennis en ervaring om het probleem aan te pakken.

 

Meer informatie

 

Ventilatiesystemen met verwarming en koeling voor grote volumes

Gebouwen met een groot volume vereisen een specifieke aanpak op het vlak van klimaatbeheersing met ventilatie, verwarming en koeling. Hieronder vindt u enkele typische voorbeelden van gebouwen, welke stuk voor stuk een uitdaging zijn.

Shopping centra

Een zeer onvoorspelbare bezetting en hoge plafonds zorgen er voor dat ventilatie in winkelcentra of gelijkaardige gebouwen om een specifieke aanpak vragen. Er moet immers een comfortabele luchtkwaliteit heersen afhankelijk van de graad van bezetting en aansluitend op de openingsuren. Bovendien moet ventilatie, verwarming en koeling zo energiezuining mogelijk worden uitgevoerd.

Voor een thermische afscheiding van de buitentemperatuur, zonder de vlotte doorstroming van bezoekers te hinderen, kan het noodzakelijk zijn om gebruik te maken van luchtgordijnen.

Luchtgordijnen bieden de ideale barrière tegen schadelijke stoffen en buitenomstandigheden en verminderen energieverspilling. In de winter wordt de warmte binnen vastgehouden. Bovendien beletten ze de infiltratie van warmte, stof, insecten en andere verontreinigingen.

De onzichtbare barrière vermindert onnodige belasting van de interne ventilatiesystemen. Het energieverbruik van de luchtgordijnen wordt ruimschoots gecompenseerd doordat verhinderd wordt dat de normale verwarmingssystemen overgedimensioneerd moeten worden om extreme verschillen tussen binnen- en buitentemperatuur op te vangen.

Alleen geschikte luchtgordijnen leveren de energie-efficiëntie door een goede evaluatie van de drukverschillen tussen interne en externe ruimtes.

De door ons geleverde luchtgordijnen werken volgens het lucht-water principe, zijn heel geluidarm en zijn onderhoudsvrij. De installatie is heel eenvoudig en is geschikt voor alle commerciële toepassingen voor toegangsopeningen tot 5m hoogte.

We beschikken ook over oplossingen voor verticale montage en voor draaideuren.

Sporthallen

Lokalen met hoge plafonds waar een groot ventilatievermogen vereist is, zoals sporthallen, collegezalen en klaslokalen, vormen een speciale uitdaging op het vlak van ventilatie. Op piekmomenten moet overtollige warmte en vochtigheid, tengevolge van sportactiviteiten of een hoge bezettingsgraad, kunnen worden afgevoerd, zonder het comfort van de aanwezigen in gevaar te brengen. Bovendien mag het normale gebruik van het lokaal er niet onder lijden en moet het ventilatiesysteem efficiënt en energiezuinig zijn.

Voor dergelijk situaties stellen wij een dedicated luchtsysteem voor dat bestaat uit een luchtbehandelingskast met luchttoevoerleidingen en actieve luchtverdelers. Dit systeem staat garant voor een snelle respons op veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Naast ventilatie wordt ook gezorgd voor verwarming en koeling, zodat het comfort in deze lokalen gehandhaafd blijft.

Doordat de klimaatregeling wordt uitgevoerd op basis van enkel lucht, is ook de bestrijding van geurhinder door middel van verdunningsventilatie een stuk efficiënter.

 

Scholen: klaslokalen en auditoria

Ook bij auditoria en klaslokalen zijn er piekmomenten waar overtollige warmte ten gevolge van een hoge bezettingsgraad moeten worden afgevoerd. Het behoud van het comfort is daarbij van groot belang. Het normale gebruik van het lokaal mag er niet onder lijden. CO2-regeling en de aanvoer van verse, verwarmde of gekoelde lucht moet efficiënt en energiezuinig gebeuren.

Voor dit soort lokalen gebruiken we ventilatiesystemen welke de bovenin verzamelde ongewenste warme lucht afvoeren en verse lucht toevoeren. Deze oplossing is heel geluidsarm en energiezuinig. De temperatuurregeling is zeer efficiënt en kan gecombineerd worden met vloerverwarming.

Het ventilatiesysteem wordt afgestemd op de gewenste temperatuur en regelt ook het CO2-niveau.


Wenst u meer informatie?

 

Wanneer u meer wil weten over onze ventilatieoplossingen, contacteer ons dan gerust.

Wij helpen u graag verder met advies en informatie over onze producten.

 

Bent u installateur? Dan kan u op ons rekenen voor het aanreiken van de juiste ventilatieoplossing voor heel uiteenlopende projecten. Wij staan u met raad en daad bij om uw ventilatieproject tot in de perfectie te ontwerpen en uit te voeren.

 

Vraag meer informatie of een gratis offerte