Advies en expertise

Heeft u een probleem met uw huidig ventilatiesysteem? Doe dan beroep op onze kennis en ervaring om het probleem aan te pakken.

 

Meer informatie

 

Rookafvoer bij brand

rookafvoer bij brandIn geval van brand worden de brandkleppen in het ventilatiesysteem automatisch gesloten om verspreiding van rook en vuur in de rest van het gebouw te voorkomen. Maar wat indien een deur door puin geblokkeerd wordt en de evacuatieroutes met rook gevuld worden? Dan dreigt de veilige evacuatie van personeel of bewoners in gevaar te komen. Om dit te voorkomen kan een aparte rookafvoer voorzien worden.

Deze rookafvoer is een parallel ventilatiesysteem met een aparte afvoerleiding. De rook wordt geforceerd afgevoerd door diverse ventilatoren welke gedurende verscheidene uren bestand zijn tegen hoge temperaturen. Op die manier worden belangrijk punten, gangen of lokalen een stuk veiliger voor het evacueren van personen. Ook de brandweer heeft hierdoor een grotere visibiliteit wat heel belangrijk is bij het redden van personen welke in gevaar zijn en bij het bestrijden van de brand.

De rookafvoer staat fysiek niet in verbinding met het normale ventilatiesysteem om de compartimentering en de werking van de brandkleppen niet in gevaar te brengen.


Wenst u meer informatie?

 

Wanneer u meer wil weten over onze ventilatieoplossingen, contacteer ons dan gerust.

Wij helpen u graag verder met advies en informatie over onze producten.

 

Bent u installateur? Dan kan u op ons rekenen voor het aanreiken van de juiste ventilatieoplossing voor heel uiteenlopende projecten. Wij staan u met raad en daad bij om uw ventilatieproject tot in de perfectie te ontwerpen en uit te voeren.

 

Vraag meer informatie of een gratis offerte