Advies en expertise

Heeft u een probleem met uw huidig ventilatiesysteem? Doe dan beroep op onze kennis en ervaring om het probleem aan te pakken.

 

Meer informatie

 

Energie-efficiënt ventilatiesysteem

energie-efficiënt ventilatiesysteemIngevolge het Kyoto protocol heeft de Europese Unie doelen gesteld om het energieverbruik in gebouwen met 20% terug te brengen tegen 2020. De 160 miljoen gebouwen in de EU verbruiken zowat 40% van de Europese energie en zijn goed voor meer dan 40% van de CO2-uitstoot.

Om de Kyoto-doelstellingen te behalen heeft de Europese Commissie Commission in 2003 de Europese richtlijn Energy Performance Building Directive (EPBD) tot stand gebracht. De Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD) heeft tot doel het stimuleren van een verbeterde energieprestatie voor gebouwen in de Europese Unie. Hierbij moet rekening worden gehouden met de klimatologische en plaatselijke omstandigheden buiten het gebouw, de eisen voor het binnenklimaat en de kosteneffectiviteit.

Om aan deze richtlijnen tegemoet te komen hebben de fabrikanten van de ventilatiesystemen waar wij mee werken, zware inspanningen geleverd om een energie-efficiënte en energiezuinige oplossingen te leveren.

Energie sparen in ventilatie gebeurt op twee niveau's. Door ten eerste gebruik te maken van hoogperformante onderdelen voor de ventilatoren, wordt er voor gezorgd dat het ventilatiesysteem zelf zo weinig mogelijk energie gebruikt. Bij ventilatiesystemen met geïntegreerde regelsystemen, wordt het regelsysteem op een slimme manier geoptimaliseerd zodat de ventilatie zo optimaal mogelijk wordt ingezet.

Ten tweede kan ook bij het ontwerp van het volledige ventilatiesysteem sterk rekening worden gehouden met energie-efficiënte oplossingen. Dit kan zich uiten in het ontwerp van het regelsysteem en in de gebruikte ventilatoren en ventilatiesystemen?

H-VEN helpt u bij het kiezen van de juiste oplossing zodat uw ventilatiesysteem voldoet aan de EPBD-richtlijnen.


Wenst u meer informatie?

 

Wanneer u meer wil weten over onze ventilatieoplossingen, contacteer ons dan gerust.

Wij helpen u graag verder met advies en informatie over onze producten.

 

Bent u installateur? Dan kan u op ons rekenen voor het aanreiken van de juiste ventilatieoplossing voor heel uiteenlopende projecten. Wij staan u met raad en daad bij om uw ventilatieproject tot in de perfectie te ontwerpen en uit te voeren.

 

Vraag meer informatie of een gratis offerte