Advies en expertise

Heeft u een probleem met uw huidig ventilatiesysteem? Doe dan beroep op onze kennis en ervaring om het probleem aan te pakken.

 

Meer informatie

 

CO2-regeling bij ventilatiesystemen

ventilatie co2-regelingIn gebouwen is het strikt aanbevolen om het CO2-niveau onder de 1.000 ppm (parts per million) te houden. Enkele voordelen van een laag CO2-niveau zijn betere concentratie, welzijn, hoger leervermogen en betere geduldbeheersing.

Wanneer de CO2-concentratie 1.500 ppm bereikt, merken we een slechtere luchtkwaliteit met vermoeidheid, hoofdpijn en irritatie van de keel tot gevolg. Het is aangetoond dat ziekteverzuim in rechtstreeks verband staat met de luchtkwaliteit.

CO2 (kooldioxide) is kleurloos en reukloos bij normale temperaturen. Bij verse, niet-vervuilde buitenlucht zit het CO2-niveau rond de 360ppm (of 0,036%). Dit niveau kan echter gevoelig stijgen in gebieden met veel mensen of verbrandingsprocessen.

Wij hebben een grote verscheidenheid aan sensoren om de CO2 in lokalen of gebouw beheersen. Onze CO2-sensoren kunnen worden aangesloten op onze diverse ventilatiesystemen en luchtbehandelingskasten.

Het basisprincipe steunt op het aanpassen van de mate van ventilatie, afhankelijk van de belasting en de mate van verontreiniging van het lokaal. In de praktijk kan dit worden bereikt door aanvulling van de kamerthermostaat met sensoren voor aanwezigheid en het niveau van de kooldioxide en vluchtige organische stoffen.


Wenst u meer informatie?

 

Wanneer u meer wil weten over onze ventilatieoplossingen, contacteer ons dan gerust.

Wij helpen u graag verder met advies en informatie over onze producten.

 

Bent u installateur? Dan kan u op ons rekenen voor het aanreiken van de juiste ventilatieoplossing voor heel uiteenlopende projecten. Wij staan u met raad en daad bij om uw ventilatieproject tot in de perfectie te ontwerpen en uit te voeren.

 

Vraag meer informatie of een gratis offerte