Advies en expertise

Heeft u een probleem met uw huidig ventilatiesysteem? Doe dan beroep op onze kennis en ervaring om het probleem aan te pakken.

 

Meer informatie

 

Residentiële ventilatie (ventilatiesysteem D) voor woningen en appartementen

Bij nieuwbouw of ingrijpende verbouwingswerken is het verplicht om over een goedgekeurde woningventilatie te beschikken. Een ventilatiesysteem D (ook balansventilatie genoemd) is ongetwijfeld de beste keus. Zowel de aanvoer als afvoer van lucht gebeurt volledig geautomatiseerd zodat het leefklimaat binnenshuis steeds optimaal is. Door gebruik te maken van warmterecuperatie verlies je bovendien ook geen warmte meer.

Kinderen die in onvoldoende geventileerde woningen leven lopen twee keer meer risico op astma en allergieën in vergelijking met kinderen die in goed geventileerde woningen verblijven.

Wanneer de kwaliteit van de buitenlucht slecht is heeft dit ook een gevolgen voor de kwaliteit van de lucht in de woning, zeker wanneer er wel ventilatie, maar geen filtering is voorzien. Bovendien wordt de luchtkwaliteit in huis nog meer beïnvloed door parfum, detergenten, elektronische apparaten, ...

Een andere schuldige voor een slechte luchtkwaiteit is de uitgeademde lucht, welke de ingeademde lucht van de medebewoners wordt, tenzij deze lucht tijdig door een ventilatiesysteem wordt afgevoerd en vervangen wordt door verse lucht.

H-VEN beschikt over diverse ventilatiesystemen, geschikt voor woningen en appartementen van diverse volumes. Al deze ventilatiesystemen zijn van het systeem D, met warmterecuperatie. Dit type ventilatie wordt ook wel balansventilatie genoemd.

Ventilatiesysteem D MiniMASTER voor woningen en appartementen

De MiniMASTER is een ventilatiesysteem D met luchttoevoer, luchtafvoer en warmterecuperatie voor kleinere woningen en appartementen met een bewoonbare oppervlakte tot 150 m². De warmtewisselaar wordt in de keuken geplaatst en kan worden aangesloten op de dampkap.

ventilatiesysteem d minimaster balansventilatie
 

Ventilatiesysteem D VillaMASTER voor grotere woningen en villa's

De VillaMASTER is een ventilatiesysteem D met luchttoevoer, luchtafvoer en warmterecuperatie voor grotere woningen villa's. De warmtewisselaar wordt meestal op zolder geplaatst.

Ventilatiesysteem D HouseMASTER voor appartementsgebouwen en grote gebouwen

De HouseMASTER is een ventilatiesysteem D met luchttoevoer, luchtafvoer en warmterecuperatie voor grote gebouwen en appartemensgebouwen. De warmtewisselaar wordt op een centrale plaats voorzien en voorziet elk appartement van verse lucht.

 

Handige bedieningen

Alle MASTER ventilatiesystemen laten zich gemakkelijk bedienen met het CURO bedieningspaneel. Dit paneel is uitgerust met een touchscreen en laat u toe om uw ventilatiesysteem aan te passen in functie van uw activiteiten.

 


Wenst u meer informatie?

 

Wanneer u meer wil weten over onze ventilatieoplossingen, contacteer ons dan gerust.

Wij helpen u graag verder met advies en informatie over onze producten.

 

Bent u installateur? Dan kan u op ons rekenen voor het aanreiken van de juiste ventilatieoplossing voor heel uiteenlopende projecten. Wij staan u met raad en daad bij om uw ventilatieproject tot in de perfectie te ontwerpen en uit te voeren.

 

Vraag meer informatie of een gratis offerte