Advies en expertise

Heeft u een probleem met uw huidig ventilatiesysteem? Doe dan beroep op onze kennis en ervaring om het probleem aan te pakken.

 

Meer informatie

 

Compartimentering - brandkleppen met een snelle respons

compartimentering ventilatie brand veiligheidIn grote gebouwen is het noodzakelijk om het ventilatiesysteem in de verschillende lokalen te compartimenteren voor het geval er brand zou uitbreken. Zo worden verschillende verdiepingen, kantoren en magazijnen of de verschillende appertementen in een appartementsgebouw van elkaar gescheiden.

Tijdens het normale gebruik van het gebouw moet het ventilatiesysteem er voor zorgen dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en vervangen wordt door verse, zuivere lucht. Om ervoor te zorgen dat in geval van brand de compartimenten van elkaar gescheiden blijven, worden brandkleppen in de ventilatieleidingen voorzien. Dit voorkomt dat vuur en rook zich via de ventilatieleidingen in het gebouw verspreiden.

Wij gebruiken hiervoor geen eenvoudig smeltloodmechanisme, maar aan een rookdetector gekoppelde brandkleppen welke automatisch sluiten zodra rook wordt gedetecteerd. De rookdetectoren kunnen zich in de lokalen of in de ventilatieleidingen zelf bevinden.

Wij passen deze brandkleppen standaard toe in alle ventilatiesystemen voor kantoorgebouwen, bedrijfsgebouwen, appartementsgebouwen, scholen, ziekenhuizen, winkelcentra en andere grote gebouwen.

 

ETPR-EI-1 brandklep

Wenst u meer informatie?

 

Wanneer u meer wil weten over onze ventilatieoplossingen, contacteer ons dan gerust.

Wij helpen u graag verder met advies en informatie over onze producten.

 

Bent u installateur? Dan kan u op ons rekenen voor het aanreiken van de juiste ventilatieoplossing voor heel uiteenlopende projecten. Wij staan u met raad en daad bij om uw ventilatieproject tot in de perfectie te ontwerpen en uit te voeren.

 

Vraag meer informatie of een gratis offerte